Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Ledande ledare : organisationskultur, förändring och konsten attt utveckla en ledningsgrupp
Isbn: 978-91-2712-772-2
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Ledande ledare : organisationskultur, förändring och konsten attt utveckla en ledningsgrupp

I denna bok skildras spännande och medryckande hur en ledningsgrupp utvecklas – från att fungera motsägelsefullt genom undvikande och defensiva handlingsmönster fram till ett läge som kännetecknas av ökad öppenhet, tillit, ansvarstagande och förmåga att genomdriva be slut och förändringar. Beskrivningen av ledningsgruppen varvas här med författarens kommentarer.

Här finns tankemodeller som kan bli till stort stöd i en egen utvecklingsprocess på hemmaplan. Läsaren ler säkert igenkännande åt exemplifieringarna, exempelvis av negativa gruppmönster, och inspireras förhoppningsvis att refl ektera över dynamiska skeenden i grupper. Författaren visar tydligt den komplexitet som präglar organisations arbete och ifrågasätter sådan konsultation som styrs av förenklingar och försök till linjär logik.

Boken vänder sig till ledare på olika nivåer, till personalvetare och organisationskonsulter. Den är också av sedd för högskolans kurser om ledarskap och organisation inom ämnesområden som psykologi, ekonomi, personal och arbetsliv etc.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone