Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för 20 svenska fallstudier för små och medelstora företag
Isbn: 978-91-4405-765-1
Förlag: Studentlitteratur
Kategori:
Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

20 svenska fallstudier för små och medelstora företag

I boken presenteras den största samling fallstudier över svenska små och mellanstora företag som hittills är gjord. Författarna diskuterar också vad en fallstudie är, hur fallstudier konstrueras och hur de kan användas i undervisning och forskning.

De 20 korta fallstudierna beskriver företag som befinner sig i en situation som går att koppla till något av företagsekonomins delområden (organisation, ledarskap, marknadsföring, ekonomistyrning m.m.). Dessa fall kan användas inom en mängd olika ämnesområden och är upplagda enligt anglosaxisk modell. Fallföretagen representerar såväl olika branscher som geografiska områden och fallstudierna bygger på verkliga situationer och problem i företagen.

I den teoretiska delen av boken ligger tyngdpunkten på användning av fallstudier som pedagogisk och vetenskaplig metod oavsett fackområde. Vad är det som gör att fallstudier lämpar sig bra för inlärning? Vari består oenigheten beträffande bruket av fallstudier som vetenskaplig metod? Författarna ger också detaljerade beskrivningar av arbetsprocessen med att ta fram fallstudierna.

Boken vänder sig till studerande inom ekonomi, statsvetenskap och sociologi samt dem som vill använda sig av fallstudier som metod i sin forskning. Boken kan även vara en inspirationskälla för dem som tänker skriva fallstudier utifrån egen empirisk forskning.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone