Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Arbetsliv och funktionshinder
Isbn: 978-91-4402-531-5
Förlag: Studentlitteratur
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Arbetsliv och funktionshinder

Den här boken belyser två huvudfrågor: Vad betyder arbetsmarknadens och samhällets förändringar för funktionshindrade personers arbetsliv? Och vad gör staten i form av arbetsmarknadspolitiska åtgärder, lagstiftning och andra riktade insatser?

Särskild uppmärksamhet ägnas åt synen på funktionshindrade i samhälle och arbetsliv.

Andra ämnen som tas upp är: arbetsmarknadspolitik i Sverige och i andra länder, arbetsrätt, arbetsmarknadsstöd, arbetsskador, empowerment, social ekonomi, företagens sociala ansvar, arbetsorganisation och arbetsledning, mångfald i arbetslivet samt Design for All.

Boken riktas till högskolan och utbildningar om arbetsmarknadspolitik, socialpolitik och handikappfrågor. Den är också av intresse för dem som ägnar sig åt handikappolitiska frågor eller som möter personer med funktionshinder i sitt arbete. Det gäller exempelvis företagens personalansvariga och dem som arbetar med utbildning, arbets- och studievägledning, rehabilitering och socialtjänst. Boken vänder sig även till läsare som intresserar sig för vår syn på arbete, villkoren i arbetslivet och arbetets organisering.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone