Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Sagan om Fåglarö : Från familjen Lindahl till Elin och Tiger Woods
Isbn: 978-91-7517-448-8
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: augusti 2013

E-bok

Sagan om Fåglarö : Från familjen Lindahl till Elin och Tiger Woods

En mångbottnad bok. En genuin, dokumentär skärgårdshistoria från ön Fåglarö, där Elin och Tiger Woods köpte «lyxhus i skärgården» 2009 av familjen Lindahl, som ägt ön och gården i 65 år. Sagan om Fåglarö är en självbiografisk berättelse om och av Johan där glädje i en idyllisk barndom på sommarön går hand i hand och parallellt med besvikelser och svek längre fram i livet. Men framför allt handlar boken om pengar – den känslomässiga betydelsen av pengar. Den handlar också om hur viktig rättvisa är bland syskon. Det finns väl ingen typ av relation där rättvisa är så viktig. Och pengar visar sig inte oväntat vara tjockare än blod.

Man kan också säga, att boken är en historia om en pojke som inte blev en rik direktör, som andra ville, utan en fattig kreatör som han själv ville, men som försonat sig med att livet kan vara rikt även utan pengar.

Det är en självbiografi och en lite halsbrytande berättelse med många märkliga händelser och sammanträffanden. Många kända personer passerar revy, allt från Adolf Hitler till kungen och Gösta Bohman och till slut alltså även Elin och Tiger Woods!

Många av bilderna i boken kommer från filmen "Familjen Lindahl på Fåglarö 1947-63". Den finns att titta på (och med närmare information) på Johans filmkanal Nahojson på YouTube, på denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=ofoFIAJuRns


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone