Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Kontakt : Nonviolent Communication och empati i socialt arbete och vård
Isbn: 978-91-8748-942-6
Förlag: Friare Liv
Kategori:
Pedagogik Psykologi
Tillgänglig sedan: april 2017

E-bok

Kontakt : Nonviolent Communication och empati i socialt arbete och vård

Att man är sårbar när man är patient är uppenbart, men få kanske tänker på hur sårbar man kan vara även som vårdgivare. Under flera år har media uppmärksammat att arbete inom vård och socialt arbete kan leda till utbrändhet.
Engagerad personal som brinner för sitt jobb och dem de vårdar, riskerar att själva bli patienter.
Finns det sätt att värna om både andra och oss själva? Kan man ge fullt ut och ändå sätta hälsosamma gränser när energin inte längre räcker till? Hur kommunicerar man i stressade eller konfliktfyllda situationer så att man inte bär dem med sig efter arbetstid? Kan man träna på sitt sätt att uttrycka sig för att nå fram även i besvärliga eller hotfulla situationer?
Hur visar man att man vill förstå när någon inte har tillräckligt med tillit för att våga öppna sig? Finns det sådant man ska avstå från att säga?

Mahina Chipumbu Havelius och Liv Larsson ger sina svar på viktiga frågor kring kommunikation och bemötande. De beskriver hur Nonviolent Communication (NVC) är ett värdefullt komplement för alla i vårdande yrken.
Deras expertis inom kommunikation och konflikthantering blandas med intervjuer av personer som använder NVC i sitt dagliga arbete inom socialt arbete och vård. De ger värdefullt perspektiv på hur man kan hantera svåra situationer som exempelvis när det förekommer våld i nära relationer. En källa till inspiration för dig som vill maximera oddsen till kontakt så att du kan bidra till andra på det sätt du längtar efter.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone