Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Bonnie och Clyde – Historien om deras korta liv
Isbn: 978-91-7761-875-1
Förlag: Storytel Dox
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia
Tillgänglig sedan: juni 2017

E-bok

Bonnie och Clyde – Historien om deras korta liv

När Bonnie Parker träffade Clyde föll hon direkt. För hans snygga kläder och beslutsamhet. Och för hans fina bil. Hon visste kanske inte att den var stulen, men om hon gjorde det spelade det förmodligen ingen roll för henne. Den som var född in i underklassen måste vara drastisk för att förändra sitt öde, resonerade hon. De var oskiljaktiga från stunden de träffades 1930 hos en gemensam vän i hemstaden Dallas i Texas. Båda föddes fattiga och var förhärdade brottslingar redan i tonåren. Deras korta vuxenliv var en enda lång och våldsam flykt undan lagen.

BONNIE OCH CLYDE – HISTORIEN OM DERAS KORTA LIV är en artikel som ursprungligen publicerades i Aftonbladet Levande historia 2011.

Per Stern är frilansjournalist och översättare. Skriver reportage, porträtt och historiska artiklar för en rad tidskrifter.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone