Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Isola
Isbn: 978-91-2715-565-7
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2017
Uppläsare: Odile Nunes
Length: 7 timmar 54 minuter

Ljudbok

Isola

Året är 2037 och Sverige har i ett par generationer ingått i Vänskapsunionen efter att murkuppen 1989 avvärjts.

Anna Francis anses vara en mycket duglig byråkrat och handläggare. Hon har också gjort sig skyldig till ett fruktansvärt misstag som hade kunnat kosta henne hennes karriär. Så när Ordföranden kallar blir hon överraskad.

Hon får ett erbjudande man inte kan tacka nej till, att trygga sitt liv efter några krävande dygn som observatör på en kursgård på en ö i skärgården. En person ska uttas till tjänstgöring i ett hemligstämplat projekt, och Anna Francis ska utvärdera hur en grupp människor beter sig när de utsätts för en oväntad stress. Men något går snett redan från början, och det som börjar som ett sociologiskt och psykologiskt test blir en livshotande situation både för henne och de personer som ska testas.

"Isola" är en roman som på ett skickligt sätt kombinerar den politiska dystopin med den klassiska spänningshistorien.

Åsa Avdic är journalist på SVT. Hon har tidigare arbetat med bland annat konsumentjournalistik inom radio och tv, senast programmet Plus, och är för närvarande en av programledarna för Gomorron Sverige. 2012 gav hon ut boken "Rätt åt dig – så blir du en lyckad konsument". "Isola" är hennes skönlitterära debut.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone