Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Till min allra bästa vän
Isbn: 978-91-7441-652-7
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2017

E-bok

Till min allra bästa vän

1972 flyttar Kristina från bondgården i Ångermanland till London för att jobba som au pair i en fin familj. Kontrasten till livet hemma blir påtaglig, och från att ha varit vem som helst blir det tydligt för Kristina att hon tillhör den tjänande klassen.

Familjen i våningen under har också en barnflicka, Anabell, en walesisk gruvarbetardotter med ambitionen att ”bli något”. De unga kvinnorna blir snart vänner och under året hjälper och stöttar de båda varandra genom några nästan omöjliga situationer. Det flätar ihop dem och lägger grunden för en vänskap som ska vara livet ut, trots att de kommer att leva helt olika liv, i olika länder och med helt olika ekonomiska förutsättningar.

Till min allra bästa vän är en stor roman om livets överraskningar, klass och en vänskap som vill klara allt. Vi får följa Kristina och hur hon formats av sin uppväxt i ett jordbrukarhem och hur slitningarna mellan föräldrarna ligger kvar som en dov ton livet igenom.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone