Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för En tisdag var det
Isbn: 978-87-1177-943-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: maj 2018

E-bok

En tisdag var det

'Hon skar sakta först mot skinnet på armen bredvid de andra såren och det blev en repa och det kom lite blod. Inte så mycket men det droppade liksom uppåt och dropparna flöt ihop och det rann lite. Sen skar hon igen, fort och ganska hårt skar hon och då rann det mer blod.'

Det var en tisdag. Den ljushåriga flickan hade gått hemifrån tidigt. Morsans gubbe var där och då var det bäst att inte vara hemma. Det var en helt vanlig tisdag, före skolan körde lastbilschauffören in på parkeringen, som vanligt. Men en ny hundralapp i fickan går den ljushåriga flickan till skolan, som vanligt. Det är dags för prov, snart ska betygen sättas. På kvällen träffar hon sin vän. De tittar på film och dricker öl. Men helt plötsligt är det inte en vanlig tisdag längre, för det visar sig att hennes vän har en hemlighet.

Denna novell ingår i samlingen 'Konsten att dö i april'.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone