Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för När jag vände mig om och sprang
Isbn: 978-87-1177-927-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: maj 2018

E-bok

När jag vände mig om och sprang

'Ganska länge trodde jag att han var den enda farsan som drack i området där vi bodde men sen började jag förstå att många av mina kompisars rika farsor drack rätt ordentligt dom också men skillnaden var förstås att dom sällan drack brännvin och framförallt så drack dom aldrig direkt ur flaskan ute i kapprummet.'

Farsan dricker jämt, och antingen så börjar han därefter bråka med mamma om någon småsak, eller så försöker han lära sin son någonting nytt. Oftast är det sjömärken eller båtar, farsan hittar på en ramsa, och sonen försöker följa med så gott han kan. Ofta blir han så nervös att han börjar stamma.

I denna korta men kärnfulla novell av författaren Erik Eriksson skildras en liten familj med stora problem. Det är en melodramatisk berättelse, med en stark känsla av nostalgi över en svunnen tid och en olycklig barndom.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone