Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Gerardus
Isbn: 978-87-2601-462-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok

Gerardus

Munken Gerardus från det franska klostret Clairvaux skickas till det vilda och avlägsna Sverige för att bygga upp Alvastra kloster vid foten av Omberg. Det blir därmed det första cisterciensklostret i Sverige. Men Gerardus är mer än en munk. Under sin tid i Sverige blir han så småningom en mäktig politiker och idémakare. 
Bakom den mästerliga och starkt levande skildringen av den medeltida vardagen finner man det djärva och dramatiska spelet om den andliga och världsliga makten. Och snart väcks tanken om att mänskligheten kanske inte utvecklats särskilt mycket på 800 år …

Gunnar Ernst Algot Sandgren (1929–2016) var en svensk journalist och författare. Under sin livstid skrev han ett tjugotal böcker, de allra flesta historiska romaner. Sandgren arbetade även för SVT och skrev ett tjugotal teaterpjäser.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone