Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Mommas guld
Isbn: 978-91-8942-488-3
Förlag: Serum
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Mommas guld

Birger Andersson har ett FN-uppdrag i Kenya hos Criminal Investigations. Uppgiften är att utbilda kriminaltekniker och hjälpa polisen med brottsplatsundersökningar. En morgon, på väg till arbetet i Nairobi i sin bil, hör Birger skott. Det visar sig att två män blivit skjutna i en delikatessbutik. Han kontaktar sina medhjälpare och sätter igång brottsplatsundersökning och vittnesförhör. Birger misstänker att mördaren finns inom polisen.

Birger träffar en illa klädd man utanför grindarna till den villa han hyr. Mannen är från Turkana. Mannen berättar att banditer terroriserar hans hemtrakter och har rövat bort män, kvinnor och barn. Banditerna tvingar fångarna att arbeta i en guldfyndighet. Birger befarar att morden i Nairobi och bortrövandena i Turkana har ett samband. Han övertalar projektledaren att skicka en safari till Turkana. Det tycks finnas samordnade krafter som vill sabotera expeditionen, men Birger och de övriga deltagarna i expeditionen låter sig inte hejdas. Hade de vetat vad som väntade dem, hade de kanske inte gett sig in på äventyret.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone