Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Adipocere
Isbn: 978-91-9755-744-3
Förlag: Stockholm Publishing
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Adipocere

Belveder hade väntat länge. Ett kvarts sekel av lögner, bedrägerier och längtan efter rikedom. Snart skulle allt vara över. Det var dags för den slutgiltiga uppgörelsen...

Sandhamn, Augusti 1983: En båt tillhörande en kinesisk affärsman återfinns drivande ute på fritt vatten med blodspår på däck och tecken på en våldsam kamp ombord. Affärsmannen antas mördad, men ingen misstänkt gärningsman identifieras och fallet läggs så småningom till handlingarna som olöst.

Kalmar, Juni 2006: En man i fyrtioårsåldern tas in på Kalmar lasaretts akutmottagning för vad som misstänks vara en våldsam matförgiftning. Då mannen befinner sig i koma bestämmer sig den unge akutläkaren Jesper Varsi för att berika sitt liv med mannens exklusiva ägodelar, hem och bil. Varsis nya liv i lyx är så perfekt det kan bli tills den dagen en person vid namn Belveder hör av sig...

Kalmar, Juni 2007: Ett manslik påträffas i en lägenhet och dödsorsaken rubriceras som självmord genom hängning. Ett frilansande forskarlag lett av rättsmedicinare David Lagerqvist och hans doktorand Tomako Tamura kopplas till utredningen på grund av en märklig omständighet: Kroppen är täckt med en geléartad och ammoniakluktande hinna – likvax – som normalt endast förekommer när en död kropps förruttnelseprocess inleds under vatten. Den döde identifieras som en ung akutläkare från Kalmar vid namn Jesper Varsi och när Tomako Tamura börjar nysta härvan inser hon att den är betydligt mer komplex och farlig än hon hade kunnat föreställa sig.

Adipocere är kalmarläkaren Per Källéns fjärde och fristående thriller i serien om rättsmedicinarna David Lagerqvist och Tomako Tamura. Dr. Källéns tidigare thrillers var alla kritiker- och försäljningsframgångar, inte minst elektroniskt - både Bevisbörda och Kvarleva var under åtskilliga veckor 2005 och 2006 Sveriges mest sålda eböcker.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone