Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Wokade mobiler
Isbn: 978-91-9802-830-0
Förlag: CE Conversations
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2012

E-bok

Wokade mobiler

EN MILJÖTHRILLER I GUIYU/KINA OCH STOCKHOLM 

På en bakgata i Guiyu, världens största illegala dumpningsplats för elskrot, ett par timmar norr om HongKong, rycker Wang Zhuangzhuang vid Anti-korruptionsbyrån i Peking en mobil av sopmaffians ledare. Bland kontakterna finns en svensk: Douglas Bååth.

Wang skickas till Stockholm för att finna ut hur sopmaffian tvättar pengar. Snart står hans liv står på spel och han kontaktar Emily Poon på kinesiska ambassaden för att sjösätta en långt djärvare plan. Den att dra maffiabossen inför skranket. 

Planen går ut på att visa upp blyförgiftningen i Guiyu för omvärlden, förkroppsligad av Mei-Li, en havande migrantarbetare som återvinner metaller genom att woka mobiler. Det kräver en oberoende journalist. 

Wang kontaktar TV-profilen Sophia Melcher och uppmanar henne att åka till Kina. Inte bara för att avslöja sopmaffian och korrupta partifunktionärer, utan även sin före detta man: Douglas Bååth. 
 

Carl Eneroth, född 1967, är programledare för IFL vid Handelshögskolan i Stockholm med en bakgrund som forskare och företagare inom distansutbildning för hållbar utveckling. Carl är bosatt i Stockholm med fru och två döttrar. Wokade mobiler är hans debutroman.

Läs mer: www.wokademobiler.org


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone