Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Vill vi verkligen ha starka och friska barn?
Isbn: 978-91-9817-744-2
Förlag: Schill Coaching
Kategori:
Litterära essäer
Tillgänglig sedan: november 2014

E-bok

Vill vi verkligen ha starka och friska barn?

Jesper Juul

VILL VI VERKLIGEN HA STARKA OCH FRISKA BARN?

En politisk uppsats 

Efter 40 år av samarbete med och skrivande om, familjer, daghem/förskolor och skolor känner jag mig tvungen att ställa frågan: vill vi verkligen ha starka och friska barn? Mitt svar är självfallet JA! När den dagen kommer då vi har förmågan att fostra och utbilda starka och friska barn kommer det att vara en ovärderlig gåva till föräldrar, barn, utbildare och de ekonomiskt ansvariga i våra länder. Att vara barn och själva barndomen är bara de första stegen mot vuxenlivet, medelåldern och ålderdomen, så vi har alla, oavsett ålder, allt att vinna på detta.

Sen min bok ”Ditt kompetenta barn” publicerades har både motståndare och anhängare kallat mig ”barnens vän”. Denna hedervärda titel har jag frånsagt mig så fort jag har fått chansen i intervjuer, föreläsningar mm. Under hela mitt yrkesliv som rådgivare, psykoterapeut och familjeterapeut har jag försökt inspirera och hjälpa vuxna, som hamnat i destruktiva konflikter med barn och unga. Mitt fokus har varit kvaliteten i relationen mellan den vuxne och varje enskilt barn. Jag är övertygad om att denna ansträngning har hjälpt många barn till ett bättre och mer meningsfullt liv, men i själva verket är det bara en bieffekt av mitt arbete med de vuxnas beteenden, attityder och värderingar. Mitt professionella fokus har aldrig varit individen utan de interpesonella fenomen som är avgörande för vår hälsa och vårt välbefinnande.

Under alla dessa år har mitt intresse för relationer betraktats som en nyhet, avant garde och till och med politiskt provocerande trots att, såväl jag som alla de andra som gjort liknande erfarenheter och arbetar i samma riktning, har teoribildning och vetenskap på vår sida. 

 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone