Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Kyrkogården
Isbn: 978-91-9830-744-3
Förlag: Misty Woods Entertainment
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2016

E-bok

Kyrkogården

Kyrkogården är en ö och ligger i ett vattendrag utanför Klostrup i Svedala Kommun. Till ett nyinköpt hus i närheten av ön flyttar Peter Johansson med sina föräldrar Bertil och Sarah.

Framtiden ser ljus ut. Allting verkar perfekt. Men snart går det upp för familjen varför ön heter som den heter. Kyrkogården har fått sitt namn efter en sägen. Sägnen berättar om svenska soldater på 1600-talet, hemvändande från det trettioåriga kriget. De har stora mängder plundringsgods med sig efter det långa fälttåget på den europeiska kontinenten. Under en bivack i Skåne inventerar de stöldgodset och råkar släppa lös ett blodtörstigt monster från Karpaterna. Soldaterna lyckas fånga monstret och beslutar sig för att begrava det på den otillgängliga ön.

Peter Johanssons första skoldag slutar i katastrof. Han kommer i bråk med klassens värsting Christer Olofsson. Händelsen blir katalysatorn till hur monstret på Kyrkogården återuppväcks och går till attack mot den lilla staden.

Håkan Tingsén har tidigare vunnit en novelltävling med rysaren Mörkrets Makter.

Kyrkogården är debutromanen.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone