Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för De Malätna
Isbn: 978-91-7615-269-0
Förlag: Melker Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2018

E-bok

De Malätna

När muren i Berlin skrotades blev det betydligt lättare för världen. Men det fanns ett gäng som det blev en katastrof för. Agenterna i den östtyska underrättelseorganisationen Stasi. Vänner förvandlades till fiender över en natt.

Begrepp som idealism och lojalitet upplöstes som såpbubblor. För de flesta gällde det att rädda sitt skinn. Här och var fanns det tillgångar i mångmiljonklassen. Översten var en som disponerade ett sådant konto. Problemet var att komma över pengarna. Han var tvungen att aktivera sin kontakt i Sverige, Anders Kraft.

Ständigt övervakad, inte bara av överstens folk utan även av sovjetiska maffian, dras svensken in i ett händelseförlopp som för honom till det osäkra Tallin. Dramat får sin upplösning i Stockholm. Då har Anders Kraft tvingats inse att han blivit utsedd till ett verktyg som ska förintas när han fullföljt uppdraget. Anders börjar vidta motåtgärder.

 

Originalet utkom 1991.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone