Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Samhällets fiende
Isbn: 978-91-9838-829-9
Förlag: DareMe Publishing
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Samhällets fiende

Med en karriär som uppskattad bloggare och journalist saknar Lia Bergfalk ingenting. Tankarna på en familj har hon sedan länge stuvat undan till förmån för jobbet och ett särboförhållande med den trygge, pålitlige Mikael.
Men när hon råkar ut för ett brutalt rån i sin en gång så fridfulla Stockholmsförort får hon en ögonöppnare. Efter att polisen lagt ner ärendet bestämmer hon sig för att sanningen måste fram, och använder sig av sitt vassaste vapen. Hon är totalt oförberedd på gensvaret.
Över en natt är Lia Sveriges mest hatade person, och får en oönskad inblick i hur livet ser ut för de som anses ha fel åsikter, samma personer som hon själv brukade kritisera.Före detta polisen Felix är den enda som verkar stå på hennes sida, men samtidigt är han den absolut siste hon borde umgås med, om hon vill rentvå sitt rykte och få sitt liv tillbaka. Under några kaotiska försommarveckor får Lia anledning att omvärdera den verklighet hon befunnit sig i, och till sist tvingas hon fatta sitt livs svåraste beslut. Är hon egentligen redo att ta konsekvenserna av det som känns mest rätt?

Samhällets fiende är en relationsroman om att tvingas rannsaka sig själv och sina värderingar, och om hur hårfin gränsen kan vara i dagens Sverige, mellan att ha allting och sedan förlora det. En roman som blandar humor med samhällskritik och komplicerad kärlek.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone