Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för En ensam färd
Isbn: 978-91-7545-786-4
Förlag: Historiska media
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2019

E-bok

En ensam färd

»En av 2010-talets bästa bokserier.« Sveriges Radio Kulturnytt
»Redin har en utsökt känsla för beskrivande detaljer, som ger trovärdighet åt tidsmiljön … böckerna känns fullödiga och välkomponerade … Jag vill egentligen inte jämföra med Lars Widding och Rune Pär Olofsson men gör det ändå. Redin är bättre.« Corren
Göran Redin har nått en allt större läsekrets med romanerna i Lövbergaserien, som utspelar sig under svenskt 1600-tal. Med den fristående femte delen, En ensam färd, avslutar Göran Redin sitt historiska epos om familjen från den lilla gården Lövberga i Östergötland.

Syskonen Karin och Erik befinner sig nu långt hemifrån. Karin är kvar i Amsterdam med Louis de Geer och hennes hemlängtan växer sig allt starkare. Erik skickas till Prag med ett hemligt uppdrag och färdas sedan vidare till Österrike där ett religiöst uppror pågår. På Lövberga går livet sin stilla gång, men en gammal oförrätt kommer upp till ytan och blir ödesdiger för familjen.

Med gripande karaktärer och ett vackert språk förflyttar Göran Redin läsaren till det omvälvande 1600-talet. Handlingen varvar storpolitiska händelser med den lilla människans glädje och sorg.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone