Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Spanska Direkt
Isbn: 978-91-7361-546-4
Förlag: Univerb Förlag
Kategori:
Språk & ordböcker
Tillgänglig sedan: maj 2012
Length: 6 timmar 8 minuter

Ljudbok

Spanska Direkt

Spanska Direkt är en självstudiekurs som kommer att hjälpa dig att bli förstådd, förstå, läsa och tala spanska. Spanska Direkt vänder sig till dig som antingen är nybörjare eller som lämnat nybörjarstadiet men behöver repetera.

Kursens tonvikt ligger på det talade språket samtidigt som viktiga grammatiska moment förklaras på ett tydligt och enkelt sätt. Du kan använda kursen om du t.ex. vill slå upp något och på en gång få reda på hur man säger eller vad något betyder, eller följa kapitel för kapitel och på så sätt skaffa dig en stabil bas att stå på inför fortsatta studier. För att du skall fortsätta och förkovra dig i spanska gäller att du tar varje tillfälle i akt att tala spanska, att lyssna på spanska nyhetsprogram, att läsa spanska tidningar och övrig litteratur eller gå med i en konversationsgrupp nu när du fått en stabil grund. Varför inte en resa till Madrid? MP3-filerna följer kursbokens (PDF-filens) lektioner som är uppbyggda kring korta kapitel vilka inleds med en introduktion till ämnet och grammatiken, nyckelord, dialoger, vanligt förekommande uttryck, ordspråk och talesätt samt Nu är det din tur! där du testar dina kunskaper. Dessutom finns facit till övningarna, minigrammatik och alfabetiska ordlistor med kapitelhänvisning. Alla kapitel är inspelade - det är infödda spanjorer/spanjorskor som läst in materialet.

De 23 kapitlen i Spanska Direkt:

1. Spanskt uttal
2. Det spanska alfabetet
3. God dag
4. Välkommen!
5. Jag heter...
6. Jag förstår inte
7. Siffror-mått-vikt
8. Var skall vi bo?
9. Vilket land kommer ni ifrån?
10. Frukosten
11. Var är vi?
12. Allmänna kommunikationer
13. En promenad på stan
14. I baren
15. Vilket datum är det idag?
16. Vad är klockan?
17. Handla mat
18. Jag och min familj
19. Färgerna
20. Vädret
21. Telefon och Internet
22. Hjälp!
23 Lycklig resa!

I ett aktivt vardagsspråk använder man mellan 500 och 1500 ord. I Spanska Direkt kommer du att lära dig ca 1700 ord. På Europarådets språkliga nivåskala klarar du nivå A1 och A2 efter Spanska Direkt. Du kan enbart lyssna på inspelningarna som ett användbart sätt att vänja örat vid vad som sägs och hur det sägs. Lyssna och repetera! ¡Escucha y repite! Som alla Univerbs kurser är denna tvåspråkig - du hör först ordet/frasen på svenska och därefter på spanska. Du kan lära dig i bilkön, på promenaden, när du städar etc.
Lycka till! ¡Buena Suerte!

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone