Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Maskeraderna
Isbn: 978-91-6395-903-5
Förlag: Vulkan Bokförlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2018

E-bok

Maskeraderna

Karl står i begrepp att författa sin debutroman. Mot hans tunna bröstkorg pickar prestationsångesten som en utsvulten fågel. Fingertopparna glöder av skrivlust.

Men ute i vardagsrummet upphör ett annat hjärta plötsligt att slå. Och inom loppet av några minuter lämnar ambulanspersonalen lägenheten med Frans liggandes på en bår.

I en annan del av stan – hos Sara, Frans före detta flickvän, landar Frans avskedsbrev, ett brev som uteslutande lämnar henne konfunderad.

Samtidigt försöker Karl skriva sig ur krisen, skriva för att förstå, skriva för att på något plan i livet komma i mål. Men ju längre författandet av debutromanen fortlöper, desto längre ifrån ett färdigställande finner sig Karl. Ett annalkande självförakt tar ett allt större grepp om hans tankar, något som får Karl att med hög hastighet sjunka allt djupare in i sig själv.

 

Pelle Grön är född 1989 och bosatt i Karlstad. Maskeraderna, som är hans debutroman, är en stark och intim skildring utav den sociala isoleringens mest nattsvarta bakgator. En intensiv berättelse om ensamhet och självförakt, om det mänskliga psykets komplexitet, och om insikten att det är våra egna tankar som med precision föranleder de mest brännande såren.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone