Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Tills skulderbladen blivit vingar
Isbn: 978-87-2703-906-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2023

E-bok

Tills skulderbladen blivit vingar

En drabbande och självupplevd berättelse om en trasig uppväxt, vuxna som sviker och den villkorslösa kärleken till en mamma.

Det är slutet av 1980-talet och vid endast sex års ålder kastas Fija och hennes tre småsyskon in i en värld inget barn ska behöva uppleva. Med en mamma som försvinner i långa perioder och en pappa som inte är förmögen att vara förälder hamnar syskonen i socialtjänstens händer.

Fija är dock aldrig ensam i de främmande fosterhemmen de slussas mellan – det ena ett större helvete än det andra. Inte när låtsaskompisen Knuff alltid finns med henne. Knuff ger Fija modet att slå tillbaka och uppmuntrar henne att ställa till med problem. Allt för att kunna återvända till mamma. Men att inte följa regler leder till konsekvenser och de hårda bestraffningarna blir allt fler. Då blåser Knuff på Fijas skulderblad så att de blir till vingar och hon kan flyga iväg.

Knuffs råd stjälper dock oftare än de hjälper och Fija tvingas växa upp alldeles för fort. Allt hon har att klänga sig fast vid är hoppet om att bli räddad av en mamma som inte går att lita på.



Sofia Rapp Sundström debuterade med diktsamlingen Silverfisken som tilldelades Katapultpriset 2007 för bästa debut. I sina böcker skildrar hon sin uppväxt och är en röst för barn i utsatthet.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone