Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Samlaren
Isbn: 978-87-4280-439-1
Förlag: Jentas
Kategori:
Deckare & spänning True Crime
Tillgänglig sedan: januari 2024

E-bok

Samlaren

Att människor försvinner i Christchurch är inte ovanligt, men när psykologiprofessorn Cooper Riley plötsligt inte dyker upp på sitt arbete och studenten Emma Green spårlöst försvinner efter sitt skift på ett kafé, börjar oron växa. Deras försvinnanden sammanfaller med att den tidigare kriminalinspektören Theodore Tate friges efter ett fyra månader långt fängelsestraff. Emma Greens far anlitar Tate som privatutredare för att hitta dottern, en skuld Tate bär på efter att ha varit inblandad i en rattfylleriolycka som nästan kostade Emma livet året innan.
 
Under tiden har Adrian, en före detta patient på en institution för mentalsjuka, börjat bygga upp en makaber samling. Han samlar på föremål från olika seriemördare och hans samling når sin kulmen när han får tag på sitt mest eftertraktade samlingsobjekt: en verklig mördare.
 
Tates jakt på sanningen för honom till det övergivna mentalsjukhuset Grover Hills, en plats som stängdes ned för tre år sedan och som bär på en skrämmande historia, en historia som dess överlevare helst vill glömma. Tate inser snart att om han ska ha någon chans att hitta Emma Green och Cooper Riley i livet, måste han gräva djupt i Grover Hills mörka hemligheter.
 
---
 
”En pulshöjande seriemördarthriller... Staden Christchurch förvandlas till en modern motsvarighet till James Ellroys Los Angeles från 1950-talet, en disharmonisk symfoni av våld och mänsklig svaghet. Cleaves berättelse bjuder på oväntade vändningar som få läsare kan förutse. Men bokens verkliga styrka ligger i dess komplexa karaktärer, särskilt den emotionellt plågade Tate.”
– Publishers Weekly
 
”Paul Cleave skriver precis den typ av mörka, intensiva spänningsromaner som man önskar aldrig ska ta slut. Ta en titt på hans verk - du kommer inte att ångra dig.”
– Simon Kernick
 
”Samlaren har ett högt tempo där inte bara två, utan tre hänsynslösa personer möts i en kamp mot tiden.
– Bookpage
 
”Skräckmästaren Cleave ... skrämmer antingen ihjäl dig eller får dig att ha lampan tänd om nätterna.”
– Kirkus Reviews
 
”Jag har bara en sak att säga om den här författaren och bokserien: FANTASTISKT BRA!”
– Recension på Goodreads
 
”En otroligt bra bok... Detta är precis hur en spänningsroman bör vara. Med sina trovärdiga karaktärer och en fängslande handling griper boken tag i läsaren från första sidan till den sista. Jag önskade att den aldrig skulle ta slut. Den är spännande och brutal – helt enkelt en fantastisk bok. Jag rekommenderar den starkt.”
– Recension på Goodreads


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone