Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Don Quijote
Isbn: 978-91-8561-503-2
Förlag: Univerb Förlag
Kategori:
Språk & ordböcker
Tillgänglig sedan: maj 2012
Length: 2 timmar 53 minuter

Ljudbok

Don Quijote

Romanen ingår i Audio Classics-serien. Du lyssnar/läser en älskad klassiker på originalspråket samtidigt som du förbättrar dina språkkunskaper. Texten är en bearbetad och förkortad version av originalromanen gjord av infödda språkpedagoger. Antingen du går en kurs i spanska eller lär dig på egen hand är denna ljudbok en hjälp in i den spanska klassiska litteraturen. Univerb Audio Classics-serien hjälper dig att lyssna och läsa aktivt och att reflektera över hur ord skall användas. Ordboken i slutet är en övning i hur man arbetar med en spansk-spansk ordbok. Nivå 3 = Avancerad, 1500 ord eller fler.

Don Quijote av Miguel de Cervantes publicerades 1605 och är en av världslitteraturens stora klassiker. Cervantes var son till en fattig spansk läkare och han föddes ca 1547. Cervantes skrev ett flertal pjäser utan framgång. Han dog 1616. Romanen Don Quijote blev en succé när den kom ut för 400 år sedan. Den var en sensation och har kallats den första moderna romanen - för första gången belystes människans villkor inifrån. Handlingen utspelar sig i Spanien som på den här tiden var ett världsimperium, och Europas ledande land. Don Quijote av la Mancha har förläst sig på riddarromaner och inbillar sig att han är en berömd medeltida riddare - hans kamp för de gamla riddaridealen kommer dock flera hundra år för sent och hans samtid tar honom för en tok och roar sig åt hans galenskaper. Fattigbonden Sancho Panza följer med som hans väpnare på sin åsna och slutar aldrig hoppas på att bli greve eller guvernör som lön för sin tjänst, trots att han inte riktigt kan avgöra om hans herre är galen eller klok.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone