Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Vinterkriget
Isbn: 978-91-2713-713-4
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2013

E-bok

Vinterkriget

Vid 60 borde Max Paul kunna njuta av den position han uppnått. Han är en familjefar och aktad akademiker i Helsingfors. Som ung var han en stjärna inom sitt fält och blev på 90-talet rikskänd som ”sexprofessorn” efter en omtalad studie. Men boken han håller på med nu vill inte riktigt blir färdig; istället hänger han på kommentarsfält på nätet och skriver anonyma inlägg om sig själv.

När Laura, en före detta student, kontaktar Max för att göra ett födelsedagsporträtt  i Helsingin Sanomat väcks något till liv i honom. Laura är ung, ambitiös och snygg och vet vad hon vill. Max brottas med sig själv. Äktenskapet går på tomgång, döttrarna är utflugna. Yngsta dottern Eva har dragit till London för att göra konst som verkligen betyder något.

Under några vintermånader kulminerar flera års lagrade besvikelser i kris. Alla kommer hem till 60-årsfesten, men då är hamstern redan död, och Eva har fått en blek ung man på halsen. Och Laura, som nu har fått det hon vill ha, visar sig ha en helt egen agenda som kastar omkull allt.Vinterkrigetär en relationsroman som med värme, humor och lätt satir gestaltar familjen Pauls medlemmar under en omvälvande period. Det handlar om sex och kärlek, men också om konsten och om hur större samhälleliga skeenden griper in i våra liv och formar oss. Varför vill vi det vi vill? Och hur ska man egentligen veta vad man vill med sitt liv?


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone