Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Svart hämnd - Maffia
Isbn: 978-91-7553-948-5
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2013

E-bok

Svart hämnd - Maffia

Om Svart hämnd
"Gissy är en habil och välskrivande thrillerförfattare. Det är inte konstigt att Mortland har en egen fanclub."
Sydsvenska Dagbladet
"Peter Gissy är med sin Mortlandserie på väg att skriva in sig i svensk deckarhistoria. Underhållning och spänning av hög klass!"
Folkbladet Norrköping
"Stilsäkert. Tillika höjs och sänks tempot på ett medvetet och klokt sätt. Och längs vägen kommer någon att fundera över, till exempel att en familj är något bara andra har, att det som äger rum nu alltid har ett förflutet, att lojaliteter är svåra att vårda..."
GT
"Historien om de två mördade kvinnorna i Göteborg och det försvunna sexåriga vittnet stegras och förtätas på ett gediget sätt."
Deckartidskriften DAST


Göteborg
Mordet på en ung kvinna i en torftig lägenhet vid Smycketorget i västra Göteborg har tydliga likheter med ett mord som inträffat ett par veckor tidigare. Göteborgspolisen tillsätter en utredningsgrupp i vilken ingår en ung kvinnlig psykolog, Jessica.
Allt tyder på att en sexårig grabb varit vittne till mammans avrättning. Grabben är försvunnen. Har mördaren tagit honom med sig? Har han rymt? I en presskonferens vädjar polisen om hjälp till att spår grabben.
Kent lär känna Jessica i samband ett bröllop och följer hennes arbete med att kartlägga mördarens profil. Själv åtar han sig motvilligt - dottern Paula tvingar honom mer eller mindre - att se vad som hänt med sonen till en gamla kvinna på ett ålderdomshem: hon har inte haft kontakt med sin son, Bengt-Arne, på flera år men vill träffa honom innan hon dör. Sonen visar sig vara rik direktör för en butikkedja i mellansverige. En dag, efter ett besök på Svensk Bilprovning, var han bara borta. Sista ledtråden är en SJ-biljett ut ur landet, till Köpenhamn, men danska polisen vet inget.
Dock leder vissa spår till Jersey.
Jersey
Kent och Jessica åker dit och gör vissa efterfrågningar som missuppfattas. De blir indragna i en uppgörelse om ekonomisk brottslighet. En advokat mördas i södra Jersey. Kent förväxlas av en inhemsk liga som den som utfört mordet. Han binds, låses in på ett sjabbigt kontor för att expedieras.
Jessica samarbetar med jerseypolisen för att lokalisera Kent. I sista ögonblicket lyckas Kent spränga sig ut. Jessica får agera tolk när jerseypolisen slår till mot ligan senare samma natt.
Göteborg
I Göteborg piskas stämningen upp. Sexåringen har påträffats i ett båtskjul i Fiskebäck. Han lever men han talar inte om sina upplevelser. Jessica försöker få honom att öppna sig, men det går inte. Allt polisen kan göra är att bevaka sexåringen som troligtvis har sett mördaren.
Jessica får en skymt av mördaren när denne försöker komma åt sexåringen på sjukhuset. Mördaren undkommer. Polisen får reda på att den mördade unga kvinnan, och en av hennes väninnor, använt lägenheten och erbjudit sexuella tjänster. Kan mördaren finnas i kundkretsen?
Poliskommissarien som lett arbetet med att hitta seriemördaren avsätts, en ny kommissarie tar vid. I ett TV-framträdande vädjar Jessica direkt till mördaren att ge sig till känna.
Direktören, Bengt-Arne, har fortfarande inte påträffats. Mortland kommer över en dator som ägts av denne och gör ett oväntat fynd i hårddisken. Uppgifterna pekar ut en polisinspektör i Jönköping.
En natt några dygn senare ger sig mördaren till känna. Han väljer Jessica som offer.


Maffia

 

Brottsplats Malmö är en serie romaner skrivna av kri­minologen Jörgen Hansen. De utspelas i ett mörkt och farligt Malmö med avstickare till ett Köpenhamn präglat av våld och brottslighet. Författaren besökte under sin tid som kriminolog Sverges största och bästa fängelser. Människorna han lärde känna och deras berättelser har präglat hans författarskap.

I Maffia får den före detta bankrånaren Kirre Oskarsson i uppdrag av Malmös största knarkligor att hitta den som mördat en av deras chefer. Mordet skedde utanför mc-gänget Black Warriors lokal, vilket



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone