Jump to content
The library informs: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Cover for Röda rummet
Isbn: 978-91-8602-334-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Historic facsimile
Accessible since: August 2014
Narrator: Anders Wahlén
Length: 11 hours 26 minutes

Audiobook

Röda rummet

Arvid Falk strävar efter frihet och sanning. Pengar och ära bryr han sig inte om. Hans familj ser dock annorlunda på saken och när Arvid påstås ha skickat in en synnerligen avslöjande artikel till en tidning tar en fejd sin början. Arvids bror blir mycket upprörd och hävdar att Arvid genom sina handlingar smutsat ner familjens namn. Arvid bestämmer sig för att dra sig undan och tar en rad olika jobb under tiden som han försöker komma underfund med vad det idealiska samhället skulle innebära. Är ett idealiskt samhälle ens möjligt?

"Röda rummet" är en självbiografisk roman av August Strindberg från 1879 och är en av Strindbergs mest kända verk. Boken har både filmatiserats och gjorts som tecknad serie och ses som startskottet för den moderna litteraturen i Sverige.August Strindberg (1849-1912) var, och är fortfarande, av Sveriges mest framstående författare genom tiderna. Han var också bildkonstnär, dramatiker och journalist, och är känd för sin produktivitet. Han slog igenom med romanen "Det röda rummet" 1879 och har sedan dess varit en mycket prominent gestalt i det litterära Sverige.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone