Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Doktor Nasser har ingen bil : Kairo i omvälvningens tid
Isbn: 978-91-7343-552-9
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: augusti 2014

E-bok

Doktor Nasser har ingen bil : Kairo i omvälvningens tid

Augustprisnominerade Tina Thunander ger en unik inblick i vardagslivet i Kairos fattigkvarter.

Tina Thunander reste till Egypten för att lära sig arabiska och hamnade mitt i en revolution. Hennes lärare blev doktor Nasser med egen läkarpraktik, men som måste jobba extra på ett sjukhus i Kairo för att försörja sin familj. Han tog med henne till de delar av Kairo dit västerlänningar eller tv-kameror sällan eller aldrig kommer. En dyr bil är det bästa beviset på att en doktor är skicklig, har många patienter och därför tjänar mycket pengar. Doktor Nasser har ingen bil och fortsätter att åka buss eftersom han saknar kontaktnäten som krävs i Egyptens starka klassystem.

Tina Thunander har följt doktor Nasser och fått en djup inblick i hur livet gestaltar sig för Kairos miljoner fattiga. Hennes unika berättelse är en påminnelse om att världen inte är rättvis och att inte ens en revolution – eller än värre en militärkupp – alltid ger dem längst ner möjlighet att förbättra sina liv.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone