Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Fattig
Isbn: 978-91-7553-910-2
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2014

E-bok

Fattig

När Nina hittas mördad på Andra Långgatan i Göteborg kallas hennes vän, barnpsykologen Paola in för att framföra dödsbudet till Ninas två barn. Hon hittar femåriga Sophie på den nattöppna förskola hon går på men femtonåriga Wille finns ingenstans. I skolan har de inte hört av honom på länge och till lägenheten återvänder han aldrig. När polisen börjar misstänka Wille för mordet blir Paola allt mer desperat i sitt sökande efter honom. Det kan inte vara han, det får inte vara han. För hans egen skull, för Sophies skull, den lilla flickan som nu står helt ensam i världen.

Men vad gjorde Nina, en förskolepedagog och tvåbarnsmamma på Andra Långgatan sent en natt? Paola trodde att hon kände Nina men blir tvungen att inse att det fanns mycket i Ninas liv som hon inte visste något om. Och varför använde Wille ordet fattighjon när de sist sågs? Samtidigt tvingas Paola fråga sig själv varför hon så gärna vill rädda Wille och Sophie, är det för deras skull eller för sin egen?

 

Det här är andra boken i en serie om barnpsykologen Paola. Det är en historia om hur det är att vara fattig i ett land där fattigdom, riktig fattigdom, inte anses existera. Där fattigdom är något fult, något självförvållat. Det är en berättelse om utsatthet och smärta. En historia om vad kärleken till ens barn kan driva en till att göra. 

Tinka Ullbro, är 36 år och jobbar som marknadsföringschef för ett internationellt kosmetikabolag. För tillfället är hon tjänstledig för att satsa helhjärtat på skrivandet samtidigt som hon jobbar ideellt för en kvinnojour.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone