Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Staten
Isbn: 978-91-7639-101-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Samhälle & politik Filosofi Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: september 2014

E-bok

Staten

"Staten" av Platon är ett klassiskt verk som framställer filosofens syn på det ideala samhället och den rättfärdiga människan. I verket utgår Platon från ett samtida samhälle där filosofer anses vara överflödiga, både av de styrande och folket, och den attityden vill Platon ändra genom att upplysa om filosofins nödvändighet för rättrådigt handlande. Boken är en av Platons mest refererade verk och är skriven i dialogform, ofta med Sokrates i rollen som protagonist.

Platon, 428 f.kr.-348 f.kr., var en grekisk filosof, matematiker och författare från Aten. Han är en av de mest inflytelserika personerna inom västerländsk filosofi och är upphovsman till platonismen. I sin ungdom tillhörde han även kretsen kring Sokrates. Majoriteten av Platons skrifter tros ha överlevt och finns tillgängliga idag, till skillnad från många andra antika författare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone