Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Masken : polisroman
Isbn: 978-91-4622-837-0
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2014

E-bok

Masken : polisroman

Av en tillfällighet finner en jobbare en morgon en mördad kvinna på Sellbergs soptipp i Nacka. Polisen konstaterar att hon varit död flera dagar och får in vaga uppgifter om att hon haft anknytning till Blå Ängeln, en sexklubb på Västmannagatan som en tid intresserat polisen. Chefen för kriminalens våldsrotel ger mordet låg prioritet. Han ser det som ett "spaningsmord" och utredningen körs på sparlåga. Men det egentliga operativa ansvaret tas av kommissarien Inga Rönnlund - J35, den sammanhållande länken i Loppans "krets" - som går in då rotelchefens tilltagande alkoholproblem resulterar i allt längre sjukskrivningsperioder.Här ges trovärdiga skildringar av livet på båda sidor om lagen, oretuscherade bilder av verksamheten i det stockholmska sex- och knarkträsket, en utpressningshistoria där offret ställs inför allt högre anspråk, inte på pengar utan på värdefulla upplysningar som kan ge ännu mera pengar och ett väl planerat och mindre väl genomfört mångmiljonrån av en värdetransport.

Masken är den fjärde romanen om Loppan, polisintendenten Arvid Roos. Det är en oavbrutet spännande och underhållande bok där läsaren på nytt får fördjupa umgänget med Loppan, J35, Garbo och Ärtan, vilka samtliga bidragit till att göra Hans Holmérs polisromaner lästa, omtyckta och efterlängtade.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone