Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Biologisk psykologi - Utdrag ur Grunderna i vår tids psykologi
Isbn: 978-91-2714-538-2
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Pedagogik Psykologi
Tillgänglig sedan: maj 2015

E-bok

Biologisk psykologi - Utdrag ur Grunderna i vår tids psykologi

Den biologiska psykologin har under senare år, tillsammans med andra vetenskaper som rör hjärnan, utvecklats till ett mycket aktivt och framgångsrikt forskningsområde. I detta kapitel ges en exposé över några av de många framsteg som gjorts inom området under de senaste decennierna. Hjärnans funktion och uppbyggnad presenteras liksom hur den biologiska psykologin samverkar med de angränsande vetenskaperna – utvecklingspsykologi, genetik, neurofysiologi och neurokemi.

Kapitlet Biologisk psykologi av Stefan Hansen och Jarl Risberg ingår i antologin Grunderna i vår tids psykologi som ger en gedigen och heltäckande grund till den moderna psykologin. Några av Sveriges främsta forskare har här samlat den mest aktuella psykologiska vetenskapen utifrån ledande svensk och internationell forskning. Grunderna i vår tids psykologi är:

Människokunskap blir vetenskap
Biologisk psykologi
Motivation och emotion
Kognitionspsykologi
Utvecklingspsykologi
Personlighetspsykologi
Socialpsykologi


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone