Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Pyroluri - en störning med försvårad avgiftning och  ökad sjuklighet
Isbn: 978-91-9847-325-4
Förlag: Moonlight Health Publishing
Kategori:
Unga vuxna Psykologi Medicin & hälsa Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: juni 2018
Uppläsare: Eva Johansson
Length: 1 timme 13 minuter

Ljudbok

Pyroluri - en störning med försvårad avgiftning och ökad sjuklighet

Pyroluri - en störning med försvårad avgiftning och ökad sjuklighet

Avgiftning är en nödvändig process som behöver fungera för att vi ska förbli friska. Genetiskt betingade svårigheter att producera avgiftningsenzymer kan ge ökad sjuklighet och en mängd kroppsliga och psykiska symtom.

Pyroluri är en genetisk störning som leder till försvårad avgiftning både av tungmetaller och annan miljöbelastning och är betydligt vanligare bland kvinnor än bland män. Pyroluri leder till allvarlig brist på B6 och zink, brist på flera avgiftningsenzymer samt till minskad produktion av aminosyror, hormoner och signalsubstanser. Symtomen förvärras av miljöbelastning som tungmetaller, elektrosmog och vaccinationer. Symtomen är mycket varierande och pyroluri kan i svåra fall leda till kronisk utmattning, depression, ångest, neuropatier, högt blodtryck och stroke.

Eftersom pyroluri är mycket vanligare bland kvinnor än hos män, drabbas kvinnor mer än män när miljöbelastningen ökar, speciellt mikrovågor från trådlös kommunikation. Detta är en trolig orsak till att sjukfallen med psykiatriska diagnoser bland kvinnor nu är mer än dubbelt så många som bland män, och samtidigt ökar snabbare än bland män.

Också barn med pyroluri får nu symtom allt oftare på grund av ökad miljöbelastning. Om detta vittnar det stigande antal barn som får symtom på autism och ADHD och ungdomar som får psykiska besvär eller kroniskt utmattningssyndrom.

Mineral- och vitamintillskott, främst B6 och zink förbättrar avgiftningen och symtomen vid pyroluri.

Harald Blomberg är psykiater och har mer än 25 års erfarenhet av att behandla psykiska besvär med diet och kosttillskott.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone