Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Berget offrar
Isbn: 978-91-2714-504-7
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: juni 2018

E-bok

Berget offrar


De trodde att det var över nu. Att alla offer skulle vara nog. Men den uråldriga ondskan lever ännu i Gästriklands skogar och den sprider sig. Till hotellet i Falun där snart artonåriga Jenny gömt sig från någon som vill hämnas. Till Gävle där studenten Beata inte längre kan undfly bergsmännens mörka arv. Till Hofors där den gamla, Gunhild av väktarnas släkt, famlar i tid och rum efter vägledning. Till hennes barnbarn, djurskyddsinspektören Krister, som kämpar för att hinna bli den Channak världen behöver, innan avgrunden öppnar sig helt.


Sista delen i Madeleine Bäcks skräcktrilogi för unga vuxna flätar samman glesbygdsvardag och mystik med historik, mytologi och folktro.


Madeleine Bäck är biologen som blev medicinjournalist och som idag arbetar som mediechef. Hon är från Storvik i Gästrikland, en bygd som ligger henne varmt om hjärtat.


Pressröster om Vattnet drar och Jorden vaknar:



»Som om Stephen King skaffat stuga i Gästrikland.« Tidningen Land


»Åldrig naturmystik möter svensk postapokalyptik när Madeleine Bäck med lätt och varsam hand bygger sin intrig.« DN


»En kuslig bladvändare full av cliffhangers.« Skånska Dagbladet


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone