Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Nya land
Isbn: 978-87-2611-912-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: februari 2019

E-bok

Nya land

Lars Laurila bestämmer sig för att bryta upp från hembyggden på Åland för att istället ge sig av till nya platser. Han beger sig till Stockholm, spänd och förväntansfull. Men verkligheten blir inte riktigt som han tänkt sig, och ensamheten och känslan av utanförskap är en tyngd på hans axlar. I ett hopp om att hitta den plats han tillhör emigrerar han till landet på andra sidan Atlanten – det mytomspunna Amerika. I det tidiga 1900-talets New York har Lars en chans att utvecklas till den man han hoppas att bli.


Sally Salminen var en åländsk författare. Hon började sin författarkarriär genom att vinna en svensk- finländsk romantävling med verket Katarina, år 1936. Innan detta genombrott jobbade hon som hembiträde. Debutromanen Katrina har blivit översatt till mer än 20 språk. Salminen blev också nominerad till Nobelpriset tre gånger.

Sally Salminens böcker om Lars Laurila handlar om både Åland och Sverige, men mest om Amerika. Den åländske Lars Laurila emigrerar i början av 1900-taler till andra sidan Atlanten och startar där ett nytt liv. Det blir en resa med både berg och dalar.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone