Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Svarta torpet
Isbn: 978-87-2610-900-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Historia Romantik
Tillgänglig sedan: februari 2019

E-bok

Svarta torpet

I den Ingermanländska byn Siverskaja är byns hjord av kor, getter och får på väg hem efter dagens bete. Sist går herden Simo i lappade byxor och med den tomma matsäcken över axeln. Flickornas blickar dröjer vid hans vilda, vackra lockar och skarpa blick, men Simo vet redan vem han vill ha att dela sitt liv med – Margareta, den äldsta dottern på Norkkala gård.
Mot en mörk bakgrund av släkttragik och otillräcklighet berättar Ania Monahof om det romantiska mötet mellan hennes egen mormors föräldrar i mitten av 1800-talet.


Ania Monahof, föddes 1929 i Leningrad i Sovjetunionen och är en svensk författare. I hennes släkt finns ryskt, ingermanländskt, finlandssvenskt och judiskt påbrå.
I ungdomen tvingades hon fly det forna sovjet och kom till Sverige 1945. Denna tid i skuggan av andra världskriget skildras i den självbiografiska trilogin som blev hennes debut. För debutboken Genom Graniten (1987) tilldelades hon Samfundet De Nios litteraturpris.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone