Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Gäst i naturen
Isbn: 978-87-2608-081-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Gäst i naturen

Författaren Erik Asklund ger i alla sina verk prov på en sällsynt förmåga att beskriva naturen och dess skiftningar. I 'Gäst i naturen' överträffar han sig själv, i brevform berättar han om sitt älskade Trosa skärgård. Från 'Kap Farväl' vid fastlandets sista udde, ror Asklund mot de blommande syrenerna som täcker hans ö. På en upptäcksfärd över ängar, granitklipporna vid havet och genom snåren kan man läsa öns historia som en karta. Stigar, stolpar efter gamla hagar, och planterade buskar på ängarna berättar om tidigare generationers liv på platsen. Breven är en kärleksförklaring i åtta delar till Asklunds sommarparadis.

Erik Asklund är en utav de stora svenska författarna i sin generation. Hans skildringar av livet i Stockholm under början av 1900-talet är hyllade, och hjälten i hans berättelser är ofta staden själv.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone