Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Livsdyrkarna
Isbn: 978-87-2608-085-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Livsdyrkarna

I skärgården utanför Trosa uppstår i början av trettiotalet en koloni av unga skalder, med stora litterära ambitioner. Flera utav dessa är vanligtvis med i gruppen som brukar kallas klarabohemerna, en grupp män med likriktade intressen som huserar i Gamla stan i Stockholm. I skärgården lever de sida vid sida i torp omringade av en tung doft av syrén. Här, mellan två världskrig, lever de i fred. Ensamma eller tillsammans.

'Livsdyrkarna' är en fristående uppföljare till 'Bröderna i Klara'. Erik Asklund ingick själv i gruppen som kallades klarabohemerna, och serien är baserad på verkliga personer och händelser.

Erik Asklund är en utav de stora svenska författarna i sin generation. Hans skildringar av livet i Stockholm under början av 1900-talet är hyllade, och hjälten i hans berättelser är ofta staden själv.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone