Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Mormon Boy
Isbn: 978-87-2608-087-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romantik
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Mormon Boy

Tonårspojken Manne växer upp under början av 1900-talet i Klarakvarteren i Stockholm, med en vresig far och en ständigt orolig mor. Mannes far har brutit upp från familjen, för att söka sin egen lycka med stöd av mormonismen. Den unge Manne lämnas som ensam man i hushållet, och familjens knapra förutsättningar i lägenheten på Södermalm blir svårare än någonsin. En sommar återförenas Manne med sin far i ett litet uppländskt samhälle. Den lantliga idyllen blir en stark kontrast mot det vemodiga men vackra Stockholm som Manne är van vid. Faderns fanatiska tro kommer som en chock för sonen, och sommaren blir en kamp dem emellan. 'Mormon Boy' är den tredje boken i serien om Manne.

Erik Asklund är en utav de stora svenska författarna i sin generation. Hans skildringar av livet i Stockholm under början av 1900-talet är hyllade, och hjälten i hans berättelser är ofta staden själv.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone