Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Ogifta
Isbn: 978-87-2608-088-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Ogifta

'Som jag nu är: litet brun i pannan (det är ju sommar), klädd i nypressad kostym (Signes verk), ensam (vid Slussen), är tillvaron behaglig.'

Nio månader efter att symaskinsagenten lämnat förstaden föds två tvillingpojkar. Åren går, men innan allt för länge finns det bara en pojke kvar. John, som han heter, växer upp och vi följer den föränderliga värld han lever i genom hans ögon. Genom tonåren, tills den dag vuxenlivet knackar på, mot ett vilt uteliv, arbetssökande, och till slut att finna och förlora kärlek och familj. Johns liv rullar framför oss på bokens sidor i en halsbrytande fart, med nedslag i de stunder som av oförklarliga anledningar blir minnen.

I denna samlingsroman återfinns 'Bara en början' vari berättelsen om Johns ungdom berättas, samt 'Ogifta', berättelsen om Johns senare liv.

Erik Asklund är en utav de stora svenska författarna i sin generation. Hans skildringar av livet i Stockholm under början av 1900-talet är hyllade, och hjälten i hans berättelser är ofta staden själv.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone