Jump to content
The library informs: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Cover for Dra åt helvete : En bok om gräl
Isbn: 978-91-7611-890-0
Publisher: Fri Tanke Förlag
Category:
Psychology
Accessible since: September 2019

E-book

Dra åt helvete : En bok om gräl

Är det så himla farligt att skrika ”dra åt helvete” åt sin älskade då och då när hen har förtjänat det?

Dra åt helvete är en rolig reportagebok som avdramatiserar grälandet och förklarar vad som händer när vi grälar, både inom oss som individer och mellan oss som par.

Med etnologens förmåga att komma nära har Malin Haawind intervjuat människor om deras upplevelser och tankar om gräl. Hon går också på djupet och utforskar de senaste rönen om bråk, och även parrelationens historia. Vi får höra experternas röster, som psykologer och familjerådgivare men framförallt: helt vanliga grälande människor.

Vad grälar alla andra om? (En ledtråd: precis samma saker som du grälar om.)Varför blir man lite dum i huvudet av att vara arg? (Det är inte så moget att vråla ”DET VAR DU SOM BÖRJADE!”)Varför upprepar vi våra konfliktmönster om och om igen trots att vi av erfarenhet borde veta att de inte leder framåt?

Och hur är det med de som säger att de aldrig grälar? Ljuger de? Har de det bättre än grälarna?

Med illustrationer av Louise Winblad.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone