Jump to content
The library informs: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Cover for Sömnstyrka
Isbn: 978-91-8905-981-8
Publisher: Vulkan Bokförlag
Category:
Medicine & Health
Accessible since: October 2019

E-book

Sömnstyrka

En mängd rapporter visar musklernas betydelse för individens välbefinnande. Många forskare redovisar nu även musklernas betydelse för sömnens kvalitet, även vid hög ålder. Författaren beskriver hur aktivering av de starka musklerna kan balanseras med avaktivering av de uthålliga.

Personer som lider av sömnlöshet uppvisade signifikant minskade signalprotein i blodserum, vilket agerar som nervtillväxtfaktorer i det centrala nervsystemet. Fysisk träning ökar cirkulerande signalproteinnivåer, men också efterföljande SWS, långsamma sömnvågor, dvs djup sömnen.

De starka muskelfibrerna ökade hos de motståndstränande äldre personerna, vilket tyder på fördröjande av ålders relaterade förlust i muskelmassa. Stark muskelstatus ger ett mer oberoende liv i stort och är viktigt för att lindra sömndeprivering med stigande ålder.

Författaren har utvecklat och anpassat övningar till dagens moderna människa. Benens betydelse för sömnen kan inte överskattas, de har de starkaste musklerna i kroppen, men också de uthålligaste. Benen utgör en balanspool för en tryggare sömn.



Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone