Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Vit eld
Isbn: 978-91-7789-072-0
Förlag: Historiska media
Kategori:
Deckare & spänning Historia
Tillgänglig sedan: oktober 2019
Uppläsare: Björn Bengtsson
Length: 15 timmar 21 minuter

Ljudbok

Vit eld

Atlanta 1950. I staden växer rasmotsättningarna i takt med att svarta familjer flyttar in i de tidigare helt vita kvarteren. De vitas hat vet inga gränser och somliga är beredda att betala ett högt pris för att de nya grannarna ska ta till flykten. Tegelstenar kraschar fönsterrutorna, hotbrev fyller brevlådorna och Ku Klux Klan kopplas in. Rasismen mynnar snart ut i en mans död.

Samtidigt patrullerar de svarta poliserna Boggs och Smith i det fattiga och osäkra kvarteret Darktown. Med ytterst begränsade befogenheter försöker de skapa trygghet på gatorna. Men när också Boggs och Smiths familjer utsätts för hot kommer de två kollegorna allt närmare de bränder som hotar att ödelägga den delade staden.

Vit eld är uppföljaren till Darktown som utsågs till bästa översatta kriminalroman 2018. Thomas Mullens uppföljare handlar om gränser som förskjuts, både fysiskt och mellan människor.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone