Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Akrofobi. Bemästra din höjdrädsla och höjdskräck
Isbn: 978-91-9859-499-7
Förlag: Bokförlaget Upsaliensis AB
Kategori:
Pedagogik Filosofi Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: mars 2020
Uppläsare: Rolf Jansson
Length: 32 minuter

Ljudbok

Akrofobi. Bemästra din höjdrädsla och höjdskräck

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Om du skulle stå nära ett fönster högt upp i en skyskrapa, hur skulle du känna det? Skulle dina knän börja skaka? Skulle ditt huvud kännas konstigt? Skulle ditt hjärta slå snabbare? Skulle du känna ett behov av att komma bort från fönstret så snabbt som möjligt? Om du har svarat ja på dessa frågor är det dags att ta itu med problemet. Du har en rädsla för höjder och det är dags för dig att släppa den!

En irrationell rädsla för höjder, även kallad akrofobi, börjar med en rationell tanke. Som människor vet vi instinktivt att det kan vara farligt att befinna sig högt upp. Att ha en rädsla för höjder är således - i rimliga proportioner - en mycket naturlig tanke. Hos vissa personer kan emellertid rädslan bli orimligt stark och utgöra en begränsning i vardagen. Höjder i olika former kan då leda till svindel, ångestkänslor eller panik. Den verkliga rädslan är inte själva höjden, utan rädslan för att falla och hur det skulle kännas om man föll. Den som har uttalad höjdskräck förstår att dessa scenarion är osannolika, om inte omöjliga, men denne kan inte hjälpa att han eller hon agerar och reagerar som om det vore en sanning.  

Traditionell behandling för rädsla och fobier innebär att upprepade gånger utsättas för sin rädsla tills att situationen blir avdramatiserad. Lyckligtvis finns det snabbare och effektivare alternativ. Genom att använda kraften i självhypnos och hypnoterapi kan du släppa din rädsla för höjder från ditt eget hem utan att utsätta dig själv för skrämmande situationer om och om igen.

Föreställ dig hur det skulle vara att:

- ha respekt för höjder istället för att vara rädd för dem!
- kunna njuta av den underbara utsikten från den högsta höjden!
- kunna känna dig helt säker och bekväm när befinner dig högt uppe!

Denna professionellt producerade inspelning av självhypnos, som i sig är helt ofarlig, har utformats för att hjälpa dig att släppa din rädsla för höjder för gott. Självhypnosprogrammet inkluderar kreativ visualisering, hypnotiska förslag, metaforer och andra avancerade hypnoterapi-tekniker – allt säkert förpackat i en kombination för att hjälpa och stödja dig i ditt förändringsarbete. Syftet är att du automatiskt vid givna tillfällen ska tänka på något behagligt, snarare än vad du är rädd för.

Hypnoterapi är inte en mirakelkur och vi kan inte garantera en omedelbar hjälp för din rädsla för höjder, och detta beror på att alla människor är olika. Du kan komma att märka snabba förändringar, men det kan också ta tid. Genom att lyssna regelbundet till detta självhypnos-program erbjuds du nu att öppna dörren till en ny värld som mycket väl kan förändra och positivt påverka ditt sinne på en mycket djup nivå.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone