Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Carmensyndromet
Isbn: 978-87-2666-199-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning True Crime
Tillgänglig sedan: oktober 2020
Uppläsare: Martin Halland
Length: 8 timmar 27 minuter

Ljudbok

Carmensyndromet

"Eh bien, damnée! Mais nous nous reverrons!" väser den mörka gestalt som sätter kniven i Stockholmsoperans chef Karolina Dahlman. Hon mördas på sitt kontor precis samtidigt som det fiktiva mordet sker i akt fyra på den stora scenen när Carmen spelas.

Utredningsledaren Yngve Malm tar sig an mordgåtan och när han kommer i kontakt med ett vittne står det klart att gärningsmannen planerar att slå till igen. Vittnet säger sig ha hört mördaren citera en replik ur operan, en replik med innebörden "jag kommer igen!". Utredningsgruppen drar slutsatsen att det finns en tydlig hotbild och att skräcken i Operahuset bara har börjat ...

Roger Svedberg är musiker och arbetar på operan. Sedan tjugo år har han varit slagverkare i i Kungliga Hovkapellet. Han debuterade som författare med deckaren "Carmensyndromet" och har därefter kommit ut med den självbiografiska boken "I fjärran hörs ett ljud : slagverkaren i operans mörkaste hörn".

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone