Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Jag ser dig än - Om livet med alzheimer
Isbn: 978-87-2677-275-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: april 2021
Uppläsare: Anna Godenius
Length: 9 timmar 8 minuter

Ljudbok

Jag ser dig än - Om livet med alzheimer

År 2014, när Julie Rubow och Bjørn Jacobsen varit gifta i nitton år, händer det ofattbara. Vid en ålder av 48 år diagnostiseras Bjørn med Alzheimers sjukdom - något som vänder hela familjens tillvaro uppochner. Undan för undan försvinner familjefadern alltmer in i sig själv, tills han en dag helt förlorar förmågan att kommunicera. Fem år efter diagnosen är han död.

'Jag ser dig än - Om livet med Alzheimer' är Julie Rubows berättelse om det fruktansvärda i att förlora en person man älskar till en obarmhärtig och obotlig sjukdom. Det är en gripande skildring av kampen för överlevnad, inte bara för den som insjuknat, utan även för de anhöriga. Vilken hjälp finns egentligen att få för den som maktlös står bredvid?

Julie Rubow, född 1967, är en dansk statsvetare, bloggare och föreläsare. Hon äger även Nybjerg Mølle i Egtved, där hon driver ett B&B. Efter att hennes man Bjørn Jacobsen diagnostiserats med Alzheimers skrev hon boken 'Jag ser dig än - Om livet med Alzheimer'. Deras liv med sjukdomen har även skildrats i den prisbelönta DR-dokumentären 'En stille forsvinde'.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone