Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Bruna flickor
Isbn: 978-95-2333-409-0
Förlag: Förlaget M
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: maj 2021
Uppläsare: Amal Aziz
Length: 5 timmar 47 minuter

Ljudbok

Bruna flickor

Koko Hubaras essäsamling Bruna Flickor handlar om vikten av att bli sedd. Hubara skriver om identitet, skönhet, hiphop och föräldraskap i förhållande till kön, etnicitet och klass. Här finns starka texter som ifrågasätter samhället och dess vithetsnorm. Tilltalet är personligt och argumentationen knivskarp i den här boken som alla som bryr sig om människors lika värde borde läsa.

Essäerna bygger på inlägg som tidigare publicerats på Hubaras prisbelönta blogg Ruskeat Tytöt. Bloggen, som hon grundade av en slump i ett tillstånd av bakfylla och raseri, blev på kort tid omåttligt populär eftersom ingen annan skrivit från det här perspektivet i Finland: om rasifierade erfarenheter från en Brun Flicka till andra Bruna Flickor.

Essäsamlingen var den första i sitt slag när den utkom på finska i februari 2017. Den har hyllats och väckt diskussion i Finlands litterära finrum där det tidigare inte funnits plats för icke-vita personer.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone