Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Du tror du vet allting
Isbn: 978-87-2684-831-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Lättläst Humor Feelgood
Tillgänglig sedan: juni 2021

E-bok

Du tror du vet allting

Vad gör Alzheimers sjukdom med oss? Och hur påverkar den vår omgivning? En dotter är tillsammans med sin mor, som lider av svår Alzheimer. Det är en svår tid för båda, men som anhörig blir situationen extra känslig, för hur ska man egentligen förhålla sig till någon som långsamt tvinar bort? Dialogen, som förs under några timmar, blir lång och intensiv och full av logiska luckor, där modern ibland villar bort sig, tappar tråden, förlorar sammanhanget. Sjukdomen håller långsamt på att nöta ner hennes medvetande, och dottern står bredvid och tittar på. Hon kan inget göra. Men mitt i deras gemensamma helvete, detta triangeldrama som innehåller en mor, en dotter och en sjukdom, finns också en frigörande humor som uppstår i situationens absurditet.

Marie Peterson, född 1953, är en svensk författare och kulturjournalist. Hon har skrivit flera uppmärksammade romaner, och varit verksam som litteraturkritiker på bland annat Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter. 2006 valdes hon även in i Svenska Deckarakademien.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone