Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Omslagsbild för Jag har ångrat mig - en sann berättelse
Isbn: 978-91-8943-384-7
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2021
Uppläsare: Adriana Savin
Length: 6 timmar 59 minuter

Ljudbok

Jag har ångrat mig - en sann berättelse

Idag kan man i Sverige bli kvinna eller man juridiskt utan att behöva undergå sterilisering och könskorrigering. Men så var det inte när Vanessa López var en 17-årig pojke. Därför valde hon då att påbörja behandlingen som skulle korrigera kroppen till själen. För valet att genomgå en fysisk könskorrigering har hon betalat ett högt pris.

I “Jag har ångrat mig” berättar Vanessa om vilka metoder hon fick ta till för att bli den kvinna hon är idag. Hur hon som omyndig tonåring hamnade på gatan där ett enda felsteg kunde leda till riskfyllda situationer och hur sjukvården bemötte en tonåring som var fast i fel kropp, något som varken hon eller samhället kunde acceptera. Detta är ingen bok för den med skrupler då denna sanna historia tar med läsaren på en intim resa som besvarar många frågor om transsexualism och som garanterat inte lämnar någon oberörd.

Vanessa López är född 1983 i Chile. Hon är uppväxt i Malmö men bor numera i Stockholm. ”Jag har ångrat mig” är hennes första bok. Hon jobbar även som aktivist, frilansskribent och föredragshållare.

Mer info: vanessalopez.se

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone