Jump to content
The library informs: Ny app: Biblio - Ditt digitala ljudboksbibliotek i mobilen. Här kan du söka, utforska, låna, läsa och lyssna på böcker – både streama och ladda ner. Du loggar in med ditt bibliotekskort och PIN-kod.
Cover for Dö som en konstnär
Isbn: 978-91-8949-215-8
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: December 2021
Narrator: Ola Rapace
Length: 6 hours 36 minutes

Audiobook

Dö som en konstnär

Föreställ dig att du heter Erik Hagelin och just har återvänt till Sverige efter tjugo år och mer i Ukraina. Du är en framgångsrik affärsman och har nyligen publicerat en bok som rönt viss uppmärksamhet. Föreställ dig att du försöker återvinna kontakten med din vuxne son trots att du inte ens vet hur man återvinner sopor. Nu bevittnar du nationalisternas frammarsch i hemlandet och känner ett oförklarligt obehag inför din egen hall. Du är en person med stora drömmar och bär på mycket obearbetat bagage. En dag får du en inbjudan till 100-årsjubileet på teatern där du som ung var vaktmästare och förälskade dig för första gången. Föreställ dig att allt är bitar i samma pussel.

"Dö som en konstnär" är ett drömspel om självbedrägerier och förklädnader. Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Orimligheter och improvisationer. En annorlunda roman i stockholmsmiljö.

Jonas Rydin är född 1969. Han har tidigare gett ut romanen "Världens åttonde underverk" och översatt en samling berättelser av Henri Michaux från franska.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone